Innovaties voor duurzame ketens

GS1 helpt bij het toekomstbestendig maken van ketens. Met unieke identificatiecodes van GS1 en het delen van heldere data laten we de reis van een product zien. Van grondstof aan eindgebruiker. Zo dragen wij, samen met onze stakeholders, bij aan maatschappelijke issues als duurzaamheid. 

Circulaire economie 

Verduurzaming is noodzakelijk voor onze toekomst. Daarom helpen wij bij het optimaal inzetten van grondstoffen, recyclen van materialen en voorkomen van (voedsel) verspilling. Met de ontwikkeling van het Digital Product Passport zetten we grote stappen richting duurzame, circulaire ketens.

GS1 Template 03 Web

Toekomstbestendige ketens 

Met standaarden om eenduidig data vast te leggen en te delen zorgen we voor helderheid. Als onafhankelijke partner geven we meer inzicht in de kenmerken van het product. Met innovaties als GS1 Digital Link en 2D barcode maken we deze productie informatie inzichtelijk, online en offline.

GS1 Template 06 Web

Werken met impact 

Wij spannen ons in om ketens efficiënter en duurzamer te maken. Dit doen wij met onze stakeholders, zoals: retailers, leveranciers, belangen- organisaties, zorginstellingen en overheden. Daarmee maken we impact.

GS1 Template 02 Web

Onze oplossingen

Barcodes Klaar Voor De Toekomst (1) (1)

2D barcodes in retail

Een 2D barcode bevat meer informatie dan de streepjescode, zoals houdbaarheidsdatum, recycling informatie en webadres. De consument scant met zijn smartphone en krijgt toegang tot real-time informatie. Meer informatie.

Digital Product Passport.Png

Digital Product Passport

Europa heeft nieuwe wetgeving om producten duurzamer, recyclebaar en herbruikbaar te maken. Het Digital Product Passport is straks een voorwaarde om je product op de Europese markt te brengen. Meer informatie. 

Meer weten?

Hebben we je interesse gewekt? Graag ga ik met jou in gesprek over hoe we samen meer impact kunnen maken. 
Michiel van Yperen, Manager Sustainability

Telefoon: (020) 511 38 20

E-mail: info@gs1.nl

X