Data Engineer (32-40 uur)

Ben je thuis op het terrein van data infrastructuur en weet je gegevens zo te structureren dat er het meeste uit te halen is? Ben je veelzijdig, inventief en houd je van een “hands-on” aanpak? En heb je net als wij een grote ambitie in het opstellen van een informatieplatform op basis van “semantic web” standaarden waar we productinformatie en kennis samenbrengen? Om eersteklas producten, diensten en oplossingen te ontwerpen voor onze klanten?

Als je bij wilt dragen aan het ontwikkelen en onderhouden van de (digitale) kernproducten van onze organisatie, dan is deze functie als Data Engineer jouw droombaan!

Dit is jouw functie

Als Data Engineer ontwerp, ontwikkel en beheer je essentiële applicaties, processen en know-how rondom de producten die wij aan onze klanten bieden of intern consumeren. Denk bijvoorbeeld aan het maken van informatiemodellen, business intelligence rapporten in PowerBI en Python scripts die handmatige handelingen vervangen. Dit op basis van informatie van klanten en sectorteams, van je collega Data Analisten of eigen samengestelde datasets. Het is een afwisselende rol met een duidelijke constante: alles wat je doet maakt het mogelijk dat we een excellente service aan onze klanten kunnen leveren.

In deze rol gebruik je onder andere SQL, Python en SPARQL. Verder beheer je rapportages en applicaties op basis van het Power Platform van Microsoft (CDS, PowerBI, PowerApps, PowerAutomate). Ook programmeer je logische validaties in ons eigen decision automation platform. En je houdt ontologieën (RDF) bij die onze kennis vastleggen. Een diverse rol die je creativiteit continu prikkelt!

De Data Engineers zijn onderdeel van de afdeling Applied Knowledge en werken nauw samen met het team van Knowledge Engineers, die gebruik maken van de applicaties en technologieën die jij ontwikkelt en bijhoudt.


Dit ga je doen

 • Technisch beheer van datamodellen/ontologieën
 • Programmeren van data validaties in een decision automation platform Ontwikkelen en beheren van scripts voor het benutten van semantische informatie
 • Databasebeheer voor alle achterliggende Power Platform systemen
 • Beheer van (de verbindingen tussen) informatiebronnen (zowel databases als bestanden)
 • Maken en beheren van PowerBI rapportages

Dit vind jij belangrijk in je werk

 • Werken in een interessante en dynamische organisatie die nauw samenwerkt met haar klanten.
 • Veel vrijheid in de invulling van je rol.
 • Aandacht voor groei en persoonlijke ontwikkeling, onder andere door ruime mogelijkheden voor trainingen en opleidingen.
 • Een informele werksfeer waarin teams veel met elkaar samenwerken. Collega’s en klanten zorgen ervoor dat je steeds weer wordt uitgedaagd.

Hier herken je jezelf in

 • HBO/WO werk- en denkniveau
 • Aantoonbare affiniteit met data management, verwerking en/of analyse
 • Minimaal 1 jaar relevante programmeerervaring
 • Ervaring met Python, SQL en/of datawarehouses
 • Complexe materie helder kunnen uitleggen aan collega’s
 • Detective: drive om op zoek te gaan naar oorzaken van problemen en performance issues
 • Nauwgezet en nieuwsgierig
 • Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden van de Nederlandse en Engelse taal
 • Ervaring/kennis met het semantic web (RDF, SHACL, SPARQL) is een plus

Wij bieden

Ga je als Data Engineer bij ons aan de slag, dan kom je terecht in een prettige, informele werksfeer met veel aandacht voor opleiding en ontwikkeling. De vacature van Data Engineer is bij voorkeur een functie voor 40 uur per week met een optie voor 36 of 32 uur met standplaats Amstelveen. Vanwege Covid-19 werken we grotendeels vanuit huis.

GS1 Nederland, jouw nieuwe werkgever?

We werken met ongeveer 80 collega’s vanuit een modern pand in een stadspark in Amstelveen en dat combineren we met werken vanuit huis. GS1 Nederland is hét kennisplatform en dé serviceorganisatie voor het uitwisselen van productdata. Binnen Nederland zijn we voor veel verschillende sectoren actief en internationaal vormen we onderdeel van een wereldwijd GS1 netwerk. Bedrijven gebruiken onze wereldwijd toegepaste standaarden om producten op hun reis door de keten te kunnen volgen. De producten krijgen unieke identificatie mee en met de productdata die je eraan koppelt, vertelt elk product zijn eigen verhaal. We zijn samen met onze klanten op weg naar efficiënte, duurzame en transparante ketens. We werken voor supermarkten, ziekenhuizen, kledingwinkels, bouwmarkten, online marktpartijen en leveranciers. GS1 Nederland is not-for-profit en we werken voor bijna 30.000 bedrijven. De wereldwijde GS1 organisatie is actief in 114 landen met een klantenbestand van ruim 2 miljoen bedrijven.
De afdeling Standaardisatie houdt zich bezig met het ontwikkelen en onderhouden van (internationale) standaarden over identificeren, vastleggen en delen van informatie en maken (sectorbrede) afspraken die een betere en efficiëntere samenwerking tussen handelspartners mogelijk maken. Wij weten dat samenwerking in de keten de sleutel is tot het verbeteren van efficiency en effectiviteit en lopen vooruit op toekomstige ontwikkelingen. Daarnaast is Standaardisatie verantwoordelijk voor het ontwerpen en uitvoeren van accreditatieprogramma’s en -audits op de kwaliteit van bedrijven die met GS1 werken.

Lijkt dit je wat? Solliciteer nu!

Spreekt deze functie je aan en wil je meer weten? Neem contact op met Loek Boortman, Chief Technology Officer, telefoonnummer 06 55 86 85 49.
Graag ontvangen wij jouw motivatie en CV per e-mail t.a.v. Anneke Gimbel, Manager HR: hr@gs1.nl

X