Key accountmanager Foodservice (32-40 uur)

Per direct zoeken we een Key Accountmanager Foodservice voor vier of vijf dagen per week in Amstelveen. Met GS1 codes zijn producten en locaties wereldwijd te identificeren. Door dezelfde data te spreken kunnen we betrouwbare productinformatie delen en zorgen we samen voor een transparante wereld. Dat wordt steeds belangrijker, immers er wordt steeds meer gevraagd van de aarde en van de mens. Met onze codes dragen we bij aan het in kaart brengen van voedselverspilling om te werken aan een oplossing. Werken we aan voedselveiligheid, patiëntveiligheid, het omgaan met schaarse grondstoffen en het juist recyclen van producten.

Dit is jouw functie

Als Key Accountmanager Foodservice ben jij bij GS1 Nederland dé expert op het gebied van dit belangrijke marktsegment. Je weet precies wat er speelt bij de verschillende stakeholders die betrokken zijn bij de foodservicemarkt. En je speelt een proactieve rol om hun uitdagingen weg te nemen door het aanbieden van verschillende GS1 oplossingen. Je start in een uitdagend marktsegment waarin een kwalitatief goede productdata-uitwisseling tussen alle verschillende schakels een sleutelrol vervult; zonder goede identificatie en correcte productdata kunnen producten niet meer verkocht worden. Je bouwt relaties op met de grootste foodservice spelers in Nederland en andere relevante partners en helpt hen bij de implementatie van oplossingen die bijvoorbeeld foutieve data-uitwisseling tegengaan. Daarmee zorg je ervoor dat zij hun dienstverlening kunnen verbeteren, leveranciers makkelijker aan kunnen sluiten op platformen en klanten de juiste productinformatie kunnen ontvangen en inzien.

Als Key Accountmanager Foodservice ben je actief betrokken bij de doorontwikkeling van (nieuwe) producten en diensten en zorg je ervoor dat deze goed aansluiten bij de behoefte van de markt. Daarnaast neem je deel aan internationale werkgroepen met andere GS1 organisaties om af te stemmen over en door te bouwen op internationaal gebouwde oplossingen en trainingen.
Je maakt onderdeel uit van het Key Accountmanagers team waarin je met meerdere Key Accountmanagers en Consultants samenwerkt.

Dit ga je doen

 • Actief benaderen van relevante partijen binnen de foodservicemarkt; analyseren en begrijpen van hun behoeften.
 • Ervoor zorgen dat de producten en services van GS1 breed gebruikt worden door foodservice spelers en hun toeleveranciers.
 • Onderzoeken hoe additionele producten en diensten van GS1 zo goed mogelijk kunnen worden ingezet bij onze klanten om hun uitdagingen aan te gaan.
 • Actieve rol in verdere productontwikkelingen, zowel nationaal als internationaal.
 • Vertalen van klantvragen naar product requirements.
 • Ontwikkelen van visie over het management van productmasterdata en data-uitwisseling tussen diverse partijen om efficiency, veiligheid en transparantie te verbeteren.
 • Up-to-date blijven van veranderende trends en klantbehoeftes en daar proactief op inspelen.
 • Onderhouden relaties met de key accounts op genoemde onderwerpen.
 • Bijdrage leveren aan de ontwikkeling van internationale producten en diensten binnen GS1 Europe en GS1 Global.

Op deze manier draag je bij aan de verbetering van de efficiency en transparantie en de verkoop via het
foodservice kanaal in Nederland en de producten en services van GS1 nationaal en internationaal.

Jouw profiel

Voor deze afwisselende baan zoeken wij een zelfstandige en ervaren Key Accountmanager. Je kunt zelfstandig en proactief (potentiële) klanten benaderen, de klantvraag scherp krijgen, belangen alignen en klanten helpen bij de implementatie van nieuwe producten en diensten. Je hebt voldoende actuele kennis van het foodservice speelveld, data-uitwisseling en datakwaliteit om klanten toekomstbestendige oplossingen te bieden. Je kunt je eigen projecten en activiteiten plannen. Je bent klantgericht, proactief, resultaatgericht, kunt out of the box denken en partijen bij elkaar brengen. Bij lastige situaties laat je je niet uit het veld slaan en ook onder tijdsdruk verlies je de belangen van GS1 niet uit het oog. Je bent in staat om op verschillende niveaus helder te communiceren, zowel mondeling als schriftelijk in het Nederlands en in het Engels.

Om deze rol succesvol te kunnen uitvoeren heb jij daarnaast:

 • Een afgeronde WO/HBO opleiding.
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in commerciële functies, onder meer op senior
  accountmanagement niveau.
 • Ervaring binnen de Foodservice markt is een voordeel, net als kennis van het ecosysteem voor het
  foodservice kanaal, bijvoorbeeld over reguleringen, klantbehoeften.
 • Goede stakeholdermanagement- en sales skills.
 • Aantoonbare ervaring met data en software/technologie.
 • Een positieve, oplossingsgerichte en pragmatische instelling.
 • Flexibel en zorgvuldig.

Wij bieden

Ga je als Key Accountmanager Foodservice bij ons aan de slag, dan kom je terecht in een interessante en dynamische organisatie die nauw samenwerkt met haar klanten. Er heerst een informele werksfeer met veel aandacht voor opleiding en ontwikkeling. Daarnaast zijn er uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.
De vacature van Key Accountmanager Foodservice is een functie voor 4 of 5 dagen per week met standplaats Amstelveen.

Onze organisatie

Ons bedrijf is volop in beweging. Als not for profit organisatie brengen we al meer dan 40 jaar retailers, leveranciers en logistiek dienstverleners bij elkaar. We ontwikkelen (internationale) standaarden en maken sectorbrede afspraken over identificeren, vastleggen en delen van informatie. Via onze barcodes en centrale artikeldatabases, kunnen onze klanten efficiënter werken en hún klanten optimaal bedienen. Wij weten dat samenwerking in de keten de sleutel is tot het verbeteren van efficiency en effectiviteit en lopen vooruit op toekomstige ontwikkelingen.
We werken met ongeveer 70 collega’s vanuit een modern pand in een prachtig stadspark in Amstelveen.
Binnen Nederland zijn we voor veel verschillende sectoren actief en internationaal vormen we onderdeel van een wereldwijd GS1 netwerk.
Lees meer over ons op onze website www.gs1.nl

Interesse?

Spreekt deze functie je aan en wil je meer weten? Neem contact op met Jerry Tracey, Sectormanager Retail, telefoonnummer +31(0) 20 511 3820 of 06 50122215. Graag ontvangen wij jouw motivatie en CV per e-mail t.a.v. Anneke Gimbel, Manager HR: hr@gs1.nl

X