Key accountmanager Fresh Food (32-40 uur)

Per direct zoeken we een Key Accountmanager Fresh Food voor vier of vijf dagen per week in Amstelveen. Met de GS1 standaarden, oplossingen en diensten zijn producten, organisaties en locaties wereldwijd te
identificeren. Door dezelfde data-taal te spreken kunnen we betrouwbare informatie in ketens delen en zorgen we samen voor een transparante en een duurzame wereld. Dit wordt steeds belangrijker en er wordt steeds meer gevraagd van de aarde en van de mens. Met onze GS1 codes dragen we bij aan het in kaart brengen van de maatschappelijke uitdagingen in de agrarische- en voedselketens en werken we samen met verschillende organisaties aan oplossingen rond onder andere voedselveiligheid, circulariteit, omgaan met schaarse grondstoffen en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Dit is jouw functie

Als Key accountmanager Fresh Food ben jij bij GS1 Nederland dé expert op het gebied van vers en agrarisch. Je weet precies wat er speelt bij de verschillende stakeholders in deze sector en je speelt een proactieve rol om hun uitdagingen mee aan te gaan door het aanbieden van verschillende GS1 oplossingen. Je start in een uitdagend marktsegment waarin een kwalitatief goede data-uitwisseling tussen alle verschillende schakels een sleutelrol vervult. Je bouwt relaties op in de vers sector in Nederland en andere relevante partners en helpt hen bij het zoeken naar en de implementatie van oplossingen. Daarmee zorg je ervoor dat zij hun dienstverlening kunnen verbeteren, hun ketenpartners makkelijker aan kunnen sluiten en hun klanten de juiste data kunnen ontvangen en inzien.

Als Key Accountmanager Fresh Food ben je actief betrokken bij de doorontwikkeling van (nieuwe) producten en diensten en zorg je ervoor dat deze goed aansluiten bij de behoefte van de markt. Daarnaast neem je deel aan internationale werkgroepen met andere GS1 organisaties om af te stemmen over en door te bouwen op internationaal gebouwde oplossingen en trainingen. Je stemt veel af met je collega’s uit het key accountmanagementteam.

Dit ga je doen

 • Actief benaderen van relevante partijen binnen de agrarische markt; analyseren en begrijpen van hun behoeften.
 • Ervoor zorgen dat de producten en diensten van GS1 breed gebruikt worden door spelers in de sector.
 • Onderzoeken hoe additionele producten en diensten van GS1 zo goed mogelijk kunnen worden ingezet bij onze klanten om hun uitdagingen aan te gaan.
 • Actieve rol in verdere productontwikkelingen, zowel nationaal als internationaal.
 • Vertalen van klantvragen naar product requirements.
 • Ontwikkelen van visie over masterdata en data-uitwisseling tussen diverse partijen om efficiëntie,
  interoperabiliteit, veiligheid en transparantie te verbeteren.
 • Up-to-date blijven van veranderende sectortrends, innovaties, klantbehoeftes en daar proactief op
  inspelen.
 • Onderhouden van relaties met de key accounts op genoemde onderwerpen.
 • Bijdrage leveren aan de ontwikkeling van internationale producten en diensten binnen GS1 Europe en
  GS1 Global.


Op deze manier draag je bij aan de verbetering van de efficiëntie, transparantie en de verkoop via het
vers en agriculture kanaal in Nederland en de producten en services van GS1 nationaal en internationaal.

Jouw profiel

Voor deze afwisselende baan zoeken wij een zelfstandige en ervaren Key Accountmanager. Je kunt zelfstandig en proactief (potentiële) klanten benaderen, de klantvraag scherp krijgen door goed door luisteren en door te vragen, belangen aligneren en klanten helpen bij de implementatie van nieuwe producten en diensten. Je hebt voldoende actuele kennis van het agrarische speelveld, data-uitwisseling en datakwaliteit om klanten toekomstbestendige oplossingen te bieden. Je kunt je eigen projecten en activiteiten plannen. Je bent klantgericht, proactief, resultaatgericht, kunt out of the box denken en partijen bij elkaar brengen. Bij lastige situaties laat je je niet uit het veld slaan en ook onder tijdsdruk verlies je de belangen van GS1 niet uit het oog. Je bent in staat om op verschillende niveaus helder te communiceren, zowel mondeling als schriftelijk in het Nederlands en in het Engels.

Om deze rol succesvol te kunnen uitvoeren heb jij daarnaast:

 • Een afgeronde WO/HBO opleiding.
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in commerciële functies, onder meer op accountmanagement
  niveau.
 • Aantoonbare ervaring met data en software/technologie.
 • Affiniteit met de agrarische of vers sector.
 • Goede stakeholdermanagement- en sales skills.
 • Een positieve, oplossingsgerichte en pragmatische instelling.
 • Flexibel en zorgvuldig.

Wij bieden

Ga je als Key accountmanager Fresh Food bij ons aan de slag, dan kom je terecht in een interessante en
dynamische organisatie die nauw samenwerkt met haar klanten. Er heerst een informele werksfeer met veel aandacht voor opleiding en ontwikkeling. Daarnaast zijn er uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.
De vacature van Key Accountmanager Fresh Food is een functie voor 4 of 5 dagen per week met standplaats Amstelveen.

Onze organisatie

Ons bedrijf is volop in beweging. Als not-for-profit organisatie brengen we al meer dan 40 jaar retailers,
leveranciers, logistiek dienstverleners en andere ketenpartners bij elkaar. We ontwikkelen internationale
standaarden en maken sector-brede, internationale afspraken over identificeren, vastleggen en delen van
informatie. Via onze barcodes en digitale registers kunnen onze klanten efficiënter werken in de keten en hún klanten optimaal bedienen. Wij weten dat samenwerking in de keten de sleutel is tot het verbeteren van efficiëntie en effectiviteit en lopen vooruit op toekomstige ontwikkelingen.
We werken met ongeveer 80 collega’s vanuit een modern pand in een prachtig stadspark in Amstelveen. Binnen Nederland zijn we voor veel verschillende sectoren actief en internationaal vormen we onderdeel van een wereldwijd GS1 netwerk.
Lees meer over ons op onze website www.gs1.nl

Interesse?

Spreekt deze functie je aan en wil je meer weten? Neem contact op met Tom Quets, Sectormanager
Agriculture, tom.quets@gs1.nl, +32 486400390. Graag ontvangen wij jouw motivatie en CV per e-mail t.a.v. Anneke Gimbel, Manager HR: hr@gs1.nl

X