QR-code met GS1 Digital Link

We willen met z’n allen meer informatie. Waar komt die vis vandaan? Welke gewasbeschermingsmiddelen zijn gebruikt? Wat is het serienummer? Zijn er lekkere recepten voor dit product? Is er een handleiding?

Deze explosie aan informatie past niet meer in de traditionele streepjescode en die kan niet zonder app met een smartphone gescand worden. Daarom zal de komende jaren de streepjescode naar de QR-code van GS1 transformeren. De alles in één code (inclusief identificatie GTIN) die iedereen kan scannen. Smartphones kunnen het nu al, aan de scanners voor point-of-sale in retail wordt gewerkt. Aan de QR-code van GS1 kun je verschillende soorten informatie aan koppelen. Informatie die fijn is voor consumenten (herkomstinformatie, recepten), voor voorraadbeheer (verminderen van verspilling) en zeker ook voor duurzaamheid (herkomstinformatie, recycling).

Verschil ‘gewone' QR-code en QR-code van GS1

  • De gewone QR-code kan naar één webpagina verwijzen.
  • De QR-code van GS1 is een gewone QR-code, maar dan met een slimmigheidje erin (genaamd GS1 Digital Link) en die kan naar heel veel verschillende websites verwijzen, afhankelijk via welk device of via welke app je de QR-code scant. Ook kan daardoor de identificatie (GTIN) worden opgenomen en de mogelijkheid om extra informatie erin te zetten zoals expiratiedatum, serienummer, batchnummer. 

Hoe werkt het?

Waar zet je de QR-code van GS1 voor in?

  • Betrokken consumenten – Direct toegang tot merk- en productinformatie met de smartphone
  • Toekomstbestendige ketens – Meer inzicht & optimalisatie reis van het product 
  • Voldoen aan wet- en regelgeving – De juiste informatie beschikbaar voor recycle- en duurzaamheidseisen

Get ready for the future

GS1 Digital Link werkt met alle bestaande standaard GS1 datadragers. Bedrijven hoeven niet over te stappen op nieuwe technologieën. De basis hiervoor is de zogenaamde Uniform Resource Identifier (URI). Je kunt de standaard downloaden: GS1 Digital Link

Bel voor meer informatie

Telefoon: (020) 511 38 20

E-mail: Frits.vandenbos@gs1.nl

X