Over GS1 Nederland

De maatschappij stelt hoge eisen aan voedsel- en patiëntveiligheid en duurzame productie. Ook consumenten willen steeds meer weten over producten. En bedrijven en instellingen voelen de noodzaak om nog efficiënter werken. Het belang van goede en betrouwbare productinformatie groeit daardoor met de dag. 

Meer Tijd Voor Overstap Op GS1 Global Data Model

GS1 Nederland is het platform en dé serviceorganisatie voor het delen van productdata

We helpen onze klanten op weg naar efficiënte, transparante en duurzame ketens. Dat kan als je producten en locaties uniek identificeert en daar productdata aan koppelt. Wij bieden de standaarden om producten op hun reis door de keten te volgen.

GS1 is:

GS1 is: - Earth Europe

Wereldwijd actief

Het delen van data gaat vaak over landgrenzen heen. Met onze internationaal gebruikte standaarden en oplossingen kunnen bedrijven over de hele wereld gebruikmaken van dezelfde data. GS1 is actief in 150 landen.

GS1 is: - Handshake (1)

Onafhankelijk en not-for-profit

In Nederland zijn meer dan 30.000 bedrijven en instellingen aangesloten. Samen met een vertegenwoordiging van onze klanten maken we sectorbrede afspraken over hoe productdata ketens efficiënt, transparant en duurzaam kunnen maken. Van en voor bedrijven noemen we dat. We doen het dus niet voor de winst.

Hoe is GS1 Nederland ontstaan?

1974: in Amerika wordt de eerste barcode op een pakje kauwgom gescand. Twee jaar later haalt Albert Heijn de barcode naar Nederland. Hij vond dat er een neutrale partij nodig was om voor supermarkten en leveranciers de keten efficiënter te maken. En daarom is GS1 Nederland opgericht.

GS1 en succesvol zaken blijven doen

X