Opdrachtgevers, ontwerpers, (toe)leveranciers, bouwers, installateurs, beheerders en eigenaren van gebouwen en installaties stellen steeds hogere eisen aan productinformatie en de digitale verwerking daarvan Dit doen zij om hun eigen werkzaamheden te optimaliseren en omdat zowel de nationale als Europese regelgeving hen steeds meer aanspreekt op hun verantwoordelijkheid in een duurzame en circulaire economie. GS1 ondersteunt bedrijven bij het efficiënt invullen van deze informatiebehoefte, in nauwe samenwerking met de Stichting Ketenstandaard Bouw en Techniek.
Unieke identificatie en standaardisatie
Een van de belangrijkste uitdagingen in de bouw- en technieksector is het uniek identificeren van producten, assets en locaties. Dit is van belang om processen zoals bestellingen, facturatie en onderhoud efficiënt te laten verlopen.
Digitaal informatie verwerken met DICO
Om (product)data efficiënt en correct te verwerken, is het essentieel dat computers dezelfde taal spreken. De DICO Standaard van Ketenstandaard Bouw en Techniek biedt hiervoor een oplossing.
Ketenstandaard en sectorale standaarden
Naast GS1 standaarden en DICO speelt Ketenstandaard een cruciale rol in het ontwikkelen en beheren van diverse sectorale standaarden die binnen de bouw- en technieksector worden gebruikt.
Voordelen van het gebruik van GS1 standaarden in de bouw
Naleving van wet- en regelgeving
GS1 standaarden helpen bedrijven om te voldoen aan de steeds strengere eisen op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en verpakkingskwaliteit.
Verbeterde digitale gegevensuitwisseling
Met standaarden zoals de DICO standaard kunnen bedrijven gegevens correct en uniform uitwisselen.