Voedselverspilling tegengaan

Van vers naar duurzaam met de QR Code powered by GS1

Wist je dat elke Europeaan jaarlijks gemiddeld 131 kg voedsel verspilt volgens de Europese Commissie? Vooral versproducten zoals groenten, fruit, brood, vlees en zuivel verdwijnen vaak onnodig. Dit heeft een grote impact op het milieu, onze portemonnee en samenleving.

Veel verspilling ontstaat door onduidelijke informatie over houdbaarheid en bewaaromstandigheden. Hier kunnen bedrijven in de keten, zoals retailers en verwerkers het verschil maken. De QR Code powered by GS1 biedt consumenten o.a. heldere informatie over houdbaarheid en bewaartips, helpt voedselverspilling te voorkomen door efficiënt en effectief voorraadbeheer en ondersteunt bij het voldoen aan wet- en regelgeving.

Ontdek hoe jouw bedrijf met de QR Code powered by GS1 kan bijdragen aan een duurzamer voedselsysteem en voorbereid is op de toekomst.

Voedselverspilling tegengaan - Afbeelding Foodwaste Kaal

“Eenduidige data en oplossingen, zoals de QR Code powered by GS1, stellen bedrijven in staat om verspilling binnen de keten te identificeren en doelgericht aan te pakken, terwijl ze consumenten helpen bewuster om te gaan met voedsel. Het proces begint bij
inzicht om je ecologische, sociale en financiële doelen te behalen"


- Toine Timmermans, directeur stichting Samen Tegen Voedselverspilling

Gerelateerd nieuws