Starten met data invoeren

Gegevens invoeren kan via een eigen applicatie, een oplossing van een implementatiepartner of de GS1 webinterface.

In 4 stappen aan de slag met data invoeren

1

Log in

Start met inloggen in de webinterface van GS1 Data Source, je eigen applicatie of oplossing van een implementatiepartner.  

Voor de webinterface van GS1 Data Source ontvang je per e-mail inloggegevens. In de webinterface kun je zelf meerdere gebruikersaccounts aanmaken, bijvoorbeeld voor collega's.

2

Volg de training

Volg de online training voor een uitleg over hoe je artikelgegevens in de webinterface invoert.

3

Voer gegevens in

Start met het invoeren van gegevens in GS1 Data Source. Gebruik hiervoor het datamodel. Lever je verpakte levensmiddelen- en drogisterijartikelen? Vul dan naast logistieke gegevens ook etiketinformatie (o.a. allergenen, ingrediënten en voedingswaarden) van deze artikelen in. Zorg ervoor dat de informatie die je invoert compleet, juist én up to date is.

4

Controleer de kwaliteit van gegevens

Als retailers dit van je verwachten, dan doe je mee aan het datakwaliteitprogramma. Dit betekent dat een Data Management Service (DMS) de ingevoerde artikelgegevens in GS1 Data Source controleert. Als je het vastleggen van data uitbesteedt aan een DMS is controle niet nodig.

Automatische koppeling

Bekijk de handleiding voor een automatische koppeling met GS1 Data Source op basis van XML-berichten hieronder. 

GS1 Nederland werkt aan een koppeling met de datapool op basis van een API. Deze is binnenkort op test beschikbaar. Zodra de documentatie beschikbaar is vind je die hier.

X