Juiste productdata voor logistiek, overheid en consument/patiënt

Data Delen

Het gestandaardiseerd delen van productdata en veiligheidsdocumenten is belangrijker dan ooit. En daarvoor gebruik je GS1 Data Source, onze datapool die gebruikmaakt van het wereldwijde GDSN-netwerk.

Het juiste product, op het juiste moment op de juiste plaats

Om ervoor te zorgen dat de juiste patiënt het juiste product krijgt, is productinformatie vanuit de bron onmisbaar. 

En productdata zijn minstens zo belangrijk om administratieve en logistieke processen - van bestellen, leveren tot factureren - goed te laten verlopen. 

Met GS1 Data Source beschikken zorginstellingen altijd over actuele artikelgegevens die ze nodig hebben voor de dagelijkse operatie: het logistieke proces, voorraadbeheer, etc. 

De 'single source of truth' voor de hele sector

De meeste zorginstellingen en leveranciers van medische hulpmiddelen zijn aangesloten op GS1 Data Source. Zo zijn we binnen de sector dé meest waardevolle bron voor het delen van productdata.

Meer productgroepen én meer data

Samen met zorginstellingen, leveranciers en brancheorganisaties kijken we continue naar welke data er nog meer gedeeld moeten worden, bijvoorbeeld om te voldoen aan wetgeving of voor duurzaamheidsdoeleinden. We bepalen welke data belangrijk zijn en voegen deze toe aan het datamodel

Kwaliteit van data moet beter

Alleen als data correct, compleet en up to date zijn dragen ze bij aan patiëntveiligheid, efficiënte logistieke processen en het voldoen aan wetgeving. 

Zorginstellingen, verzorg- en verpleeghuizen, drogisterijen en consumenten, kortom iedereen, wil kunnen vertrouwen op de productinformatie. De uitdaging is om productinformatie in GS1 Data Source op orde krijgen én goed houden.

 

X