Technische informatie

Alle technische specificaties voor het gebruik van GS1 Data Source.

GLN

De GLN (GS1 locatiecode) van de GS1 datapool is 8712345013042 voor zowel de test- als productieomgeving.

XML-schema

Bekijk het schema voor de GDSN XML-berichten op de volgende website: https://www.gs1.org/standards/gdsn

Datamodellen

In Nederland worden drie datamodellen gebruikt:

GS1 afnemerinterface

De GS1 afnemerinterface heeft een test- en een productieomgeving. De output formaten van de GS1 afnemerinterface zijn: Excel, PDF, GS1 GDSN XML en media (tiff, jpg, pdf, etc.).

Dit heb je nodig:
URL's Testomgeving: https://uat-datasource.gs1.nl
  Productieomgeving: https://datasource.gs1.nl/
Gebruikersnaam Je e-mailadres
Wachtwoord Maak je bij de aanmelding zelf aan

AS2

URL's Testomgeving (UAT): http://uat-as2-datasource.gs1.nl:9080/Receiver
  Productieomgeving (PROD): https://uat-as2-datasource.gs1.nl:9081/Receiver
AS2 naam: 8712345013042

AS2-configuratie
UAT Certificate (testomgeving) CA Root (UAT) : CARoot TC.cer
  Client: Trade_Connectors_AS2_UAT.cer
PROD Certificate (productieomgeving) Client: TC_GdsnClientSign.cer
PROD Inbound IP (url shall not be replaced with ID) 52.174.38.79
PROD Outbound IPs 52.233.171.11   40.68.207.108
UAT IP 13.81.15.173
Version 1.2
SSL No
User / Password No
Encryption 3DES
Message Digest SHA-256
Signed Yes
Compressed Yes
MDN Synchronous
MDN Signed Yes
Chunked encoding Yes

FTPS

De FTPS-interface heeft een test- en een productieomgeving. Met behulp van FTPS-software, bijvoorbeeld Filezilla kun je gegevens uit de GS1 datapool halen. De FTPS output formaten voor data-afnemers zijn: GS1 GDSN XML en media (tiff, jpg, pdf, etc.).

Protocol FTP – File Transfer Protocol
Host / URL Testomgeving: ftp://uat-datasource.gs1.nl
  Productieomgeving: ftp://ftp-datasource.gs1.nl
Poort 21
Data communicatie poort range 4000 – 5000
Encryptie TLS/SSL Explicit encryptie
Gebruikersnaam GLN\emailadres
Wachtwoord Hetzelfde als voor de webinterface. Dit wachtwoord heb je zelf bepaald.

API

API heeft een test- en een productieomgeving. De API output formaten voor data-afnemers zijn: JSON en media (tiff, jpg, pdf, etc.).

We onderscheiden verschilende typen API’s:

Media APIs

De media API’s kunnen worden gebruikt voor het opvragen van mediabestanden (foto’s, veiligheidsbladen, pdf’s, etc.).

Testomgeving (UAT)
Account API https://uat-datasource.gs1.nl:5443/Account/Login
Media help pagina https://uat-datasource.gs1.nl/swagger/ui/index
Media basis url https://uat-datasource.gs1.nl

Productieomgeving (PROD)
Account API https://datasource.gs1.nl:5443/Account
Media help pagina https://datasource.gs1.nl/swagger/ui/index
Media basis url https://datasource.gs1.nl/api

Datasynchronisatie API

Voor het ophalen van artikelgegevens uit de datapool is een nieuwe API ontwikkeld. Deze heeft een grotere capaciteit en andere mogelijkheden dan de GDSN API.

Er is al gebruiksdocumentatie beschikbaar: Testomgeving (UAT)

Documentatie voor de productieomgeving (Prod) volgt medio juni 2022

GDSN API’s

De GDSN API’s worden uitgefaseerd. Voor nieuwe implementaties adviseren we de Datasynchronisatie API  te gebruiken (zie hierboven).

De GDSN API’s kunnen worden gebruikt voor het opvragen van productdata van consumenten- en handelseenheden. Data-afnemers kunnen alle aan hun gepubliceerde artikelen en de publieke artikelen opvragen. Opvragen kan per artikelhiërarchie, item of datamodule.

Testomgeving (UAT)
Account API https://uat-datasource.gs1.nl:5443/Account/Login
GDSN API help pagina https://uat-datasource.gs1.nl:5443/helpPages/gdsnApi/index
GDSN API https://uat-datasource.gs1.nl:5443/helpPages/gdsnApi/index
Public item API help pagina https://uat-datasource.gs1.nl:5443/helpPages/publicItemApi/in
Public item API https://uat-datasource.gs1.nl:5443/PublicItemApi

Productieomgeving (PROD)
Account API https://datasource.gs1.nl:5443/Account
GDSN API help pagina https://datasource.gs1.nl:5443/helpPages/gdsnApi/index
Public item API help pagina https://datasource.gs1.nl:5443/helpPages/publicItemApi/index
Public item API https://datasource.gs1.nl:5443/PublicItemApi

Beschikbaarheid Public Item API

Maandag t/m vrijdag van 07.00 - 18.00 uur
Limiet per seconde 5
Limiet per minuut 60
Limiet per uur 500
Limiet per dag 5000
Maandag t/m vrijdag van 18.00 - 07.00 uur
Limiet per seconde 10
Limiet per minuut 120
Limiet per uur 1000
Limiet per dag 10.000
Zaterdag en zondag (zaterdagavond onderhoud)
Limiet per seconde 10
Limiet per minuut 120
Limiet per uur 1000
Limiet per dag 10.000

X