Productdata Delen 2

Exit Excel: GDSN voor delen productdata

Efficiënt productdata delen met GDSN. Nu en in de toekomst.

Meld je aan

Het gebruik van Excel is verleden tijd, data delen via GDSN is voor nu en de toekomst. Waarom? Om fouten te voorkomen, om leveranciers en ziekenhuizen aanzienlijk veel tijd en kosten te besparen én om data te delen voor het maken van duurzame beslissingen. GDSN is de wereldwijde standaard voor het delen van productdata. Voor data die je nu ook al deelt via GDSN of Excel, voor documenten en ook om straks alle gevraagde duurzaamheidsinformatie en ESG-data te delen.

  • Erasmus MC
  • 10 oct 2024
  • 12.00 - 17.00
  • Leveranciers medische hulpmiddelen. Gebruikers en niet-gebruikers GDSN.
Exit Excel: GDSN voor delen productdata - Afbeelding Exit Excel

Samen met de NFU organiseren we deze bijeenkomst om te laten zien hoe productdata van medische hulpmiddelen wordt gebruikt, voor welke processen, door wie en op welke afdelingen? 

Geen Excel, maar gestandaardiseerd data delen maakt processen efficiënter, voorkomt fouten en bespaart jou aanzienlijk veel tijd en kosten. Een simpele tikfout kan namelijk grote gevolgen hebben. Een bestelling waarvan het nummer niet bekend is leidt tot veelvuldig contact met het ziekenhuis. Als het bestelde artikel daardoor niet op tijd is voor de operatie kan zo’n fout zelfs leiden tot vertraging in de patiëntenzorg.

De NFU vraagt leveranciers productdata te delen via het Global Data Synchronisation Network (GDSN). Via één afgesproken datamodel die in de gezondheidszorg wordt gebruikt. Alle ziekenhuizen in Nederland zijn aangesloten op de GDSN datapool GS1 Data Source en willen geautomatiseerd productdata ontvangen. Voor leveranciers geldt: vanuit één bron in één keer productdata en documenten beschikbaar kunnen stellen aan alle ziekenhuizen. Geen individuele aanvragen en aanpassingen zijn direct zichtbaar. Voor de toekomst? Ook duurzaamheidsdata deel je via GDSN.

Inspirerende sprekers; inzicht in ziekenhuisprocessen en het gebruik van productdata medische hulpmiddelen, inzicht in de kant van de leverancier met het delen van data via GDSN. Productdata delen via GDSN levert ongekende winst op voor de hele keten!

12.00 - 13.00 > Inloop met koffie/thee en lunch
13.15 - 14.30 > Deel 1 Productdata ziekenhuizen 
14.30 - 15.00 > Pauze
15.00 - 16.00 > Deel 2 Leveranciers en toekomst
16.00 - 17.00 > Netwerkborrel 

Onder andere in het programma:

René Dullaart

Namens Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU)

Jolanda Buijs

Deskundige Medische Hulpmiddelen Erasmus MC

Kees van der Meulen

Voorzitter Vereniging van Deskundigen Steriele Medische Hulpmiddelen (VDSMH)

Hadewych van Brecht

Leverancier B. Braun over productdata delen via GDSN: het proces en hun winst

Meld je aan voor de bijeenkomst 10 oktober

Meld je aan (kosteloos)