Webinar - GS1 Data Care - Socialafbeelding

Webinar - GS1 Data Care

GS1 Data Care: programma voor optimalisatie productdata medische hulpmiddelen

Het belang van kwalitatief goede productdata van medische hulpmiddelen is toegenomen. Onder andere door wetgeving (traceerbaarheid van medische hulpmiddelen) en verplichte registraties, maar ook voor interne efficiëntie voor zowel leveranciers als ziekenhuizen.

  • Online via Teams
  • 1 may 2024 t/m 30 jun 2024
  • 12:00
  • Leveranciers van medische hulpmiddelen en ziekenhuizen (personen die werken met productdata medische hulpmiddelen)

Informatie ontbreekt vaak nog voor verplichte registratie en voor verstrekken aan de patiënt.​ Zorginstellingen hebben volledige en juiste informatie over een product nodig. Denk hierbij aan de samenstelling van een product om zeker te weten dat het product bij de patiënt gebruikt mag worden. Bevat het latex? Is het MRI veilig? Zijn de certificaten voor het hulpmiddel in orde? Valt het hulpmiddel onder de registratieverplichting van het LIR. Het verkrijgen en optimaliseren van productdata kost teveel tijd voor ziekenhuizen.

Daarentegen ontvangen leveranciers van medische hulpmiddelen nog steeds aparte aanvragen van zorginstellingen voor productdata. Dit moet stoppen. Het kost veel tijd en is foutgevoelig. Daarom slaan we de handen in één. Te beginnen met data delen via GDSN en het optimaliseren van de data in GDSN.

GS1 Data Care

Het nieuwe data-optimalisatie programma is een aanvulling op de GDSN datapool en biedt ziekenhuizen de mogelijkheid om op een efficiënte wijze tegen lagere kosten en inzet van minder fte’s invulling te geven aan de registratieverplichtingen van medische hulpmiddelen. En voor leveranciers wordt het delen van productdata efficiënter gemaakt.  

Ten gevolge van een centrale coördinatie en continue monitoring van de data door GS1 zal de kwaliteit van de data worden verbeterd. Scope 1: data medische hulpmiddelen klasse III. Deze aanpak kan echter alleen volledig renderen als alle ziekenhuizen en leveranciers aansluiten op programma GS1 Data Care.

Webinars

GS1, NVZ en NFU geven graag meer informatie over het data-optimalisatie programma zodat je een duidelijk beeld krijgt van deelname aan dit programma en wat het voor jou betekent.

Voor zorginstellingen: 

De eerste webinars voor zorginstellingen hebben in januari en februari plaatsgevonden. Webinar deel 2, waarin we je de techniek en de praktijk laten zien, zijn op 16 en 27 mei 2024. Meld je aan

Voor leveranciers / For Suppliers:

Op 14, 16, 21 en 23 mei zijn er webinars voor leveranciers over GS1 Data Care. Meld je aan

On 14, 16, 21 and 23 May, there are webinars (Dutch and English) for suppliers on GS1 Data Care. Sign up